stage, de afdeling!
Door: moniek,
Blijf op de hoogte en volg Moniek
02 September 2009 | Spanje, Benidorm
Gisteren moesten we om 8uur bij Ramon op zijn kantoor zijn, en die spanjaarden nemen het niet zo nou met tijd, dus kwam hij zelf pas op kwart over 8 aankakke:P Hij heeft ons naar onze afdelingen begeleid. Ik werd vriendelijk ontvangen en gelijk allemaal kussen (blijkbaar heel normaal) Ik liep met 2 verpleegkundige mee. Zij gingen hun ding doen en ik stond daar. Ik vroeg ze wat ze gingen doen, maar maar 1 van de 2 spreekt engels en mijn spaans is nog niet vloeiend. Probleem 1.
Zij stuurde mij naar een assistent verpleegkundige en ik moest maar bloeddruk gaan meten en polsen tellen. Leuk, eerste dag (dat ben ik gewend) maar het wordt een heel ander verhaal als je patienten hebt die spaans spreken en jij niet. Ik kon ze niet goed vertellen hoe en wat.
Verder was op de afdeling weinig te doen. Als ik vroeg, can i do somethng for you? kreeg ik altijd als antwoord, nee, het is nu rustig, ga maar wat voor jezelf doen.
Dus heb ik heel de dag spaans zitten leren. Dan heb je ook nog Spaanse artsen, heel aardig, maar er zat er 1 bij... ik werd de grond in geboord omdat ik geen spaans kan en wat ik hier uberhaubt kom doen...
Kwaai k.... dus...
Hier met Anneline over gepraat toen we terug op het appartement waren. Toch fijn dat we elkaar hebben. ( Dankje moppie)
Vandaag ging het gelukkig beter, zelfde collega's maar een andere arts. Ik heb vandaag veel geleerd vooral over op wat voor soort afdeling ik zit. Het is een palliatieve afdeling voor mensen met kanker, dus alles is gericht op het verlichten van het lijden.
Dus was het voor mij ook een stuk duidelijker waarom ik zo weinig kon doen.
Ook hebben we weer een gesprek gehad met Ana, zij gaat ons helpen met Spaans. En ook gaat zij het erover hebben met Ramon omdat wij ook graag mee willen kijken bij onderzoeken en operaties en dat soort dingen. Dus met een lach op onze gezichten zijn we naar huis vertrokken. Nu hebben we allebei skype en gaan dus lekker contacten met thuis!
Heel veel liefs, en tot de volgende!
En maak je niet druk, wij redden ons wel, zolang we mekaar maar hebben!
02 September 2009 - 18:50
Anneline:
We hebben elkaar zeker en het komt helemaal goed! We can do it. PROUD OF YA ! (L) -
02 September 2009 - 19:13
Samantha:
Hey Mo,
Heel veel plezier tijdens deze lerzame periode, geniet ervan met volle teugen.
Ik heb al heeeel veel van die ene week in Bosnie geleerd, laat staan bijna 3 maanden in een prive kliniek.
Echt waar moniek, dit is iets wat je nooit meer vergeet en waar je de rest van je leven profijt van hebt!
Nou geniet ervan!
Dikke Kus uit Oudenbosch, die van 2 huizen verder ;) -
02 September 2009 - 20:16
Liess:
heey nichie!
echt superleuk om al je verhaaltjes zo te lezen...volgens mij ga je daar een hele mooie tijd tegemoet...ben al langs jullie thuis geweest en volgens mij dacht bobby dat ik jou was zo blij dattie me kwam begroeten;) en bart....die vond het wel lekker rustig;) maar volgens mij mist hij je wel hoor:P
nu ik jou verhaaltjes zo lees krijg ik zelf ook de kriebels...vrijdag mijn afscheidsfeestje en dan zaterdag vertrekken...maar zelfs in Bielefeld blijf ik je volgen..en als je me mist kun je in de kerstvakantie me gewoon komen opzoeken hoor;)
nog heel veel plezier en geniet ervan...I keep watching you;)
dikke kus,
Je O zo Grote Duitse cousin:P -
02 September 2009 - 20:59
Annemieke:
dus als je terug komt naar huis, spreek je vloeiend spaans???!!!!
geniet maar lekker van de tijd daar, en hebben jullie ook nog tijd om aan het zwembad te liggen? of is het nu alleen nog maar studeren en werken? wat eten jullie zoal? reuze gezellig om je verslagen te lezen, ik kijk uit naar de volgende! veel groetjes, en werk ze! -
06 September 2009 - 13:32
Mama:
hoi meiden
nu eens n berichtje via deze kant jullie genieten er erg van zo te horen en heimwee is er niet nou een beetje naar mij toch wel??
de pakjes worden opgestuurd en zie maar wanneer ze komen.
miepie geniet ervan en tot
horens weer.
mams