kakkerlakken, licht, proppers en boze spanjaarden!
Door: moniek,
Blijf op de hoogte en volg Moniek
25 Oktober 2009 | Spanje, Benidorm
Wat ook leuk is, is dat de proppers enzo van de clubs graag Nederlands willen leren. Zo ook deze week weer.
Moniek: What do you wanna learn?
Propper: You have nice tits.
En in plaats van dat Moniek dan verteld hoe je dat in het Nederlands zegt.... zegt ze:
Moniek: Thank you!
Zo snugger, met wodka!!!
1-0!
Dan ook nog nieuws over stage.
Anneline en ik zijn gestopt met stage. Vele van jullie zullen het niet verwacht hebben. De verhalen die jullie om mijn blog hebben gelezen over stage waren positief.
Ik zal even kort uit proberen te leggen wat er de afgelopen gebeurd is en met vragen mogen jullie natuurlijk altijd komen.
Voor wij aan deze stage begonnen zijn is er een beeld geschept over wat ons te wachten stond. Artsen als werkbegeleider, operaties bijwonen, behandelingen zien en onderzoeken meekijken. Ook via school hebben we bevestigd gehad dat dit inderdaad verteld was.
Deze dingen hebben wij in diverse gesprekken aangegeven en ook hebben we verteld hoe wij het op de afdelingen vinden. Vooral Anneline heeft het op de afdeling waar ze de laatste weken stond totaal niet naar haar zit gehad.
Ik kreeg zelf het idee dat verpleegkundige niet echt wisten wat wij kwamen doen en ook voor onszelf was alles niet duidelijk. En door de communicatie is het ook niet echt te verduidelijken.
Bij ziekte worden we niet geloofd. Ja toevallig allebei ziek. Maar als de een hoest, poept en overgeeft en je zit 24/7 bij elkaar, zit de kans er dik in dat de ander aangestoken wordt. Gewoon netjes iedere morgen gebeld. Maar een boze Ramon aan de lijn.
Nu blijkt het dat Ramon woedend is op ons... Komt een beetje onverwacht. En dit kregen wij te horen van Ana. De volgende dag zouden we een gesprek hebben met Ramon. Dit ging niet door, hij had geen tijd voor ons. Maandag hebben we dus een gesprek met Ramon en Ana. We hopen dat we na dat gesprek rust hebben, want daar zijn we aan toe. Vanuit school krijgen we extra opdrachten om te maken en we maken onze tijd hier af.
We gaan ook proberen om meer van de omgeving te zien en dat gaat deze week zeker lukken aangezien mama en Bart hier zijn.
Zij liggen nu lekker aan het strand terwijl wij onze verslagen aan het schrijven zijn. Vanavond gaan we lekker uit eten en vannacht laten we zien aan Bart wat stappen op zijn Spaans inhoudt.
We hebben veel geleerd hier, zeker hoe belangrijk communicatie op de werkvloer, in de zorg en in het algemeen is. Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en hoop dat ik jullie nog wat leuke blogs kan laten lezen!
Voor nu veel liefs, ik ga nog even wat zonnestralen vangen!
Moniek.
Lien, Samen hebben we het goed gedaan. We kunnen alles aan en redden het wel hier!
Kakkerlakken, donkerte, boze spanjaarden!
We'll survive!
25 Oktober 2009 - 16:34
Anneline:
Helemaal waar, we will survive!
Zoals we de hele tijd tegen elkaar gezegd hebben, samen staan wer sterk. Morgen ook weer :D !
Loveeeeeeeeeya -
25 Oktober 2009 - 18:25
Mams Van Anneline:
Hoi lieverd.
Omdat jullie samen sterk staan wil ik jou ook een hart onder de riem steken en wens je echt heel veel suc6 morgen bij Ramon. Weet dat wij hier in het koude Nederland aan jullie denken en achter je staan. Zo worden we in Nederland niet behandeld en behandelen wij ook mensen niet. Zet hem op en geniet nog met de week met je moeder en je broer.Liefs Adriana
28 Oktober 2009 - 19:56
Annemieke:
sorry dat ik niet eerder reageer, gewoon niet op je blog gekeken, stom hè?
Ik ben wel geschrokken van je verslag, maar wens jullie veel sterkte toe, wel fijn dat je nu je mam bij je hebt.
Hopelijk hebben jullie een fijne week.
Blijf lachen, tot horens maar weer.
Lieve groetjes, ook voor je ma en broer en uiteraard Anneline. -
28 Oktober 2009 - 20:55
Jaap:
Hey Moniek,
Jammer dat jullie gestopt zijn met de stage, maar van de andere kant begrijp ik jullie natuurlijk ook wel. Er zijn gouden bergen belooft maar je krijgt maar een aluminiumfolie drempeltje...
Dat merk ik wel op aan alles wat ik erover gelezen heb en wat ik van jullie gehoord heb.
Maar goed, in de overige 3 weken die jullie daar nog zitten kun je lekker genieten van een welverdiende vakantie. En daarnaast ook veel van Benidorm en omgeving zien! En natuurlijk ook flink aan de studie zodat je (de meeste) opdrachten voor school af hebt, zodat je die niet meer in hoeft te halen als je weer terug bent in dit veel koudere kikkerlandje.
Nog veel plezier met jullie ma en Bart zolang die nog in Spanje zijn en daarna natuurlijk een hele leuke tijd samen.
Groetjes Jaap